Zaterdag wordt met start in Turnhout de Heistse Pijl gereden. De aankomst is in Heist-op-den-Berg. Er zijn bijzondere veiligheidsmaatregelen vacant.

In de voorbije edities konden nog renners individueel inschrijven. Nu is dat nog enkel mogelijk voor teams van het continentale niveau.

Het vertrek is om 12.45u op de Grote Markt in Turnhout. De aankomst is voorzien rond 17.40u in Heist-op-den-Berg. De renners passeren de eerste keer aan de aankomstlijn in de Paul Van Roosbroecklaan rond 13.50u. Na een aanloop van 53 km krijgen ze nog 8 lokale ronden van 17.5 km af te leggen.

De 9e Carrefour Market Heistse Pijl is de 3e manche in de Napoleon Games Cycling Cup. Belangrijke namen in het deelnemersveld zijn Tom Boonen, Sean De Bie en Wout Van Aert.

Om de veiligheid van de motards en de renners in de koers te verhogen werden er speciale borden geplaatst met rode en groene stippen. Motards weten dan of ze veilig kunnen voorbij steken. Er worden ook 10 extra motards ingezet om het de motards qua veiligheid gemakkelijker te maken.

Feest in wielerdorp Vorselaar

Tijdens hun tocht van Turnhout naar Heist-op-den-Berg passeren de renners door het centrum van Vorselaar. Wielerdorp Vorselaar ontvangt de renners met een muzikaal bandje en veel applaus.

foto: Tom Boonen won de Heistse Pijl al tweemaal/Photo News